ALPHA BUILDERS  Forță și tehnologie dincolo de rațiunea financiară a jucătorilor de ocazie, ridică standardele și regimul de înălțime prin abordarea curajoasă tehnică, mai presus de calculele minimaliste ce au la bază eficiența economică.

ALPHA BUILDERS – o companie de construcții românească, a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către Cristian PANAIT sub denumirea de MCF CONSTRUCT 2000 SRL, perioadă în care a finalizat aproximativ 30 de blocuri cu destinație rezidențială, construcții industriale, clădiri de birouri și case. Compania este specializată în execuția de fundații și structuri, realizează cu angajați proprii proiectarea, avizarea, elaborarea completă a documentației ce stă la baza edificării proiectelor. În prezent arhitectura juridică a companiei, structurată recent sub brandul Alpha Builders, este cea a jucătorilor importanți de pe piața construcțiilor și a dezvoltării imobiliare.

Cristian PANAIT – CEO Alpha Builders: ”Identificăm și polarizăm piața luxului atunci când discutăm despre siguranță, confort și finisaje. Gândim dincolo de aspectul subiectiv în care important este parametrul “preț pe metru pătrat”. Țintim în următorii 5 ani să ajungem la o rată a profitului de 25-30% p.a., specifică domeniului de real estate, optimizând parametrii de eficiență și calitate. Planul de dezvoltare al companiei vizeazăpăstrarea clienților recurenți, prin politica de fidelizare a acestora. Suntem foarte atenți cu cei care au investit deja în proiectele noastre anterioare și care au înteles produsul. În mod cert, acești clienți vor avea de câștigat pe termen mediu și lung, odată ce proiectele noastre vor deveni emblematice pentru piațrezidențială din Romania.”.

Pentru următorii 3 ani există în derulare proiecte în valoare de 120 milioane de Euro. TOMIS TOWER, MARINA TOWER și OLIMP TOWER vor fi cele mai înalte clădiri de pe litoralul românesc pe care compania le va preda în perioada 2024 – 2025, încorporând aproximativ 500 apartamente de lux în Constanța, Mamaia și Olimp. Compania își propune să intre pe sectorul imobiliar din București accesând piața premium cu proiecte amplasate în locații deosebite.

”GHIDAȚI DE CALITATE” este sintagma care definește poziția Alpha Builders pe piața de profil, iar dovadă în acest sens stau proiectele de construcții duse la bun sfârșit până acum, de o complexitate tehnică unică la nivel local: Traian Tower S + P+15E, cele 6 blocuri Miraj din stațiunea Mamaia P+9E, Tomis Tower 5S+P+15E, Ansamblul din str. Oborului P+11E și multe altele.Pentru a rezuma cele prezentate putem afirma că Alpha Buildersse află în faza de validare ca jucător de elită în piața rezidențială din România.

Cristian PANAIT ne-a mai spus că ”diversificarea portofoliului de lucrări este un aspect important, reușind astfel să oferim clienților produse diferite ca preț și accesibilitate, în locații atent alese, cu funcțiuni diferite/ multiple. Prețurile la care vindem sunt situate între 1.800 și 4.500 Eur/ m.p. construit în funcție de proiect, poziție, etaj, nivel de finisare. 

Într-o discuție cu Octavian MITAN – Director dezvoltare/ Senior Partner acesta ne-a declarat că: ”Proiectele Alpha Builders sunt derulate în 2 sau 3 ani fără a urmări doar profitul imediat; domeniul construcțiilor este unul mult mai complex decât pare, ca afacere. Acesta pune în prim plan calitatea execuției, a viețiioferite în noile unități locative, funcționalitatea, evoluția tehnologică, cartea de vizită și recunoașterea pieței. Am identificat un segment important de cumpărători care au nevoie de un produs ca al nostru denumit „aspirațional”, dispuși să plătească pentru a fi tratați cu adevărat ca beneficiari ai unor apartamente de lux. Politica noastră de vânzări presupune o reducere de preț pentrucumpărătorul final în faza de contractare, astfel încât să menținem un flux de numerar sustenabil, eliminând capitolul de finanțare bancară; astfel, folosim capitalul propriu și pe cel al clienților noștri.”

OLIMP TOWER  CEL MAI ÎNALT TURN AMPLASAT PE MALUL MĂRII NEGRE

complexul rezidențial de 21 de etaje se află în prima linie la Marea Neagă, în stațiunea Olimp, una dintre cele mai liniștite și frumoase zone de pe litoral, într-un cadru natural aparte, situată între mare și pădurea Comorova. Cu un regim de înălțime 2S+P+21 E, clădirea de aproximativ 70 de metri va avea amprenta de 1.000 m.p. și va fi amplasată pe un areal de 4.000 m.p., va dispune de toate facilitățilece definesc un complex de lux și finisaje deosebite, inclusiv piscina exterioară. Suprafața desfășurată a proiectului este de aproximativ 20.000 metri pătrați iar termenul de finalizare este prevăzut în partea a doua a anului 2025.

La parterul Olimp Tower clienții vor avea la dispoziție un restaurant de lux, o sală de conferințe, un centru SPA, o sală de fitness, un bar și o piscină semiolimpică exterioară. La etajul 21 vor exista 2 baruri și o zonă cu jacuzzi în aer liber. Tot aici, la înălțimea de 70 metri va fi amenajată o terasă panoramică, având  perspectivă de 360 grade, cu un planșeu din sticlă montat în consolă la distanța de 4 metri față de structura clădirii.

Proiectul Olimp Tower va genera un număr de 210 de apartamente, majoritatea cu 2 camere, având suprafețe între 60 și 100 mp, cu prețuri cuprinse între 140.000 și 200.000 Eur. 

OLIMP TOWER SA este parte din grupul Alpha Builders. Firmele de proiect (SPV-urile) sunt înființate din considerente tehnice și financiare practice, utile: există transparență și usurință la nivel decizional, exercițiul financiar al companiilor de acest fel este simplu de parcurs de către orice investitor.

Cristian PANAIT declară că Anvergura lucrării este una care va depăși nivelul Marina Tower din MamaiaAm decis ca fiecare proiect să fie evidențiat în cadrul unei societăți pe acțiuni distincte, în care acționarul majoritar este firma mamă ALPHA BUILDERS GROUP SA.”

OLIMP TOWER este a 4-a construcție cu regim mare de înălțime, după o serie începută în urmă cu peste 5 ani de către constructorul și dezvoltatorul Alpha Builders Group SA. Turnurile Traian Tower, Marina Tower, Tomis Tower și Olimp Tower, împreună cu multe alte blocuri și case finalizate sunt cartea de vizită prin care orice investitor poate  evalua calitatea produsului finit, seriozitatea și viziunea celor implicați în dezvoltarea companiei.

Octavian MITAN – Partener și Director Dezvoltare AlphaBuilders ne-a declarat că: „Deși construcția a fost autorizată în urmă cu puțin timp, am demarat în forță lucrările de infrastructură. Am contractat deja un număr de 140 de apartamente. Îacest moment apreciem că stațiunea Olimp este de mare interes atâpentru investitori cât și pentru cei care își doresc o casă de vacanță într-o zonă liniștită a litoralului românesc..

MARINA TOWER – UN PROIECT IMOBILIAR SPECTACULOS

Marina Tower, proiect situat în statiunea Mamaia, a ajuns la finalizarea structurii și realizarea compartimentărilor interioare. Este un efort imens pentru toți cei implicați în proiect, dar există premiza că resursele financiare și umane să fie gestionate astfel încât graficele de execuție propuse să fie respectate. 

Turnul MARINA TOWER este amplasat în centrul distracției din Mamaia, în cea mai exclusivistă zonă de pe litoralul românesc. Marina Tower este situat la 1 m de plajă, între cluburile din nordul stațiunii Mamaia precum Nuba Beach Club, Breeze, LOFT Club, EGO Club, Fratelli Beach & Club. În imediata apropiere se regăsesc unele dintre cele mai atractive plaje din Mamaia, precum Cabo Beach sau Plaja H2O, Crazy, numeroase restaurante și baruri cu program estival și program permanent.

La parterul MARINA TOWER va fi amenajată o sală modernă de fitness și centrul SPA cu saună și salină. În acest centru de sănătate va exista aparatură de ultimă generație și facilități de cea mai înaltă calitate. Terasele generoase ce conturează designul exterior adaugă un plus de dinamism și personalitate acestui imobil modern. Blocul va avea un lobby spațios și elegant, recepție 24/7 și servicii de valet parking. Pentru colecționarii de experiențe și investitorii inspirați, Marina Tower oferă apartamente moderne cu terase spațioase, priveliști impresionante asupra Mării Negre, Lacului Siutghiol și stațiunii Mamaia. Facilitățile complexului includ: piscină interioară, piscină copii, spații comerciale cu mărci de lux, lifturi inteligente de mare viteză și parcări inteligente tip Klauss. Apartamentele Marina Tower sunt incluse în programul “LandMarks” al KeyStay ce oferă posibilitatea exploatării facile a proprietății în regim turistic.

Cristian PANAITExistă deja premisa ca proiectul Marina Tower să devină unul de răsunet, emblematic, dacă ținem cont de câțiva termeni care ne ghidează în tot ce facem: calitate, inovație, seriozitate. Avem pregatită toată logistica necesară pentru a susține turnări de betoane la intervale scurte de timp, dispunem de toate mijloacele pentru a ne onora angajamentele față de cei care ne sunt parteneri în acest proiect.”.

Octavian MITAN – în calitate de inginer constructor, a precizat că aplicarea cu strictețe a normativelor din construcții este obiectivul cheie al echipei Alpha Builders. De asemenea, acesta ne-a declarat că Ritmul de execuție al suprastructurii este unul alert. Am reușit să convingem clienții că modul de lucru al companiei noastre este unul elaborat ce urmărește întocmai nivelul de execuție și nu doar marcarea profitului, în detrimentul calității. Au fost scrise articole ample despre fundația acestei clădiri, în termeni de costuri, inginerie și performanță. Marina Tower va fi pe departe cel mai spectaculos proiect finalizat de pe litoralul românesc.”.

Compania este implicată și în proiecte sociale ce vizează sistemul de sănătate și mișcarea sportivă din România. Alături de Codin MATICIUC, ambasadorul brandului Alpha Builders, și de fundația Metropolis FACEM ca renovarea spitalelor publice din bani privați să fie posibilă. De asemenea, Alpha Builders a fost unul dintre sponsorii principali ai Campionatului Mondial de Juniori și ai etapei de Cupă Mondială, ambele organizate de Federația Română de Gimnastică Ritmică la Cluj, în luna iulie a anului 2023. 

În procesul de consolidare a brandului Alpha Builders, anul 2023 a devenit un punct de inflexiune; prin abordarea polivalentă, compania oferă atât produse imobiliare de tip premium, cât și produse investiționale atractive.